Parkovanie v podzemnej garáži na dva roky zadarmo.
Pozrieť benefity

Cesta do džungle: Kam na výlet, ak máte doma Tarzana

Cesta do džungle: Kam na výlet, ak máte doma Tarzana

Miesto vydretých víťazstiev

Ste pripravený nechať civilizáciu za dverami Stockerky a preskúšať fyzickú aj mentálnu odolnosť celej rodiny v prostredí simulujúcom skutočnú džungľu? Nahoďte sa do športového, ponaťahujte stuhnuté svaly a vyrazte na výlet, kde sa víťazstvo meria odhodlaním a kvapkami potu. Menej ako dva kilometre od vášho bytu sú brány Tarzanie – ríše lán, lián a dobrého pocitu z prekonávania samého seba.

Ríša lán a lián v Devínskej Novej Vsi, zdroj: https://www.devinskanovaves.sk/fotogaleria/4487/tarzania

 

Sieť lanových parkov Tarzania preveruje zručnosti outdoorových nadšencov od Tatier až po južné Slovensko. Najbližší z parkov nájdete vo vašom bezprostrednom susedstve, priamo v Devínskej Novej Vsi, iba 100 metrov od ďalšieho z Devínskych divov – Cyklomostu slobody.

Dostať sa do Tarzanie zo Stockerky je ľahké a rýchle. Pred odchodom však odporúčame overiť si otváracie hodiny na sociálnych sieťach, môžu sa líšiť v závislosti od počasia či ročného obdobia.  

 

Niečo pre Tarzaníkov... 

Areál lanového parku je premyslene rozčlenený tak, aby potešil Tarzanov všetkých vekových kategórií. Svoje laná si tu chytia už trojročné šidielka, ktoré sa pod dohľadom rodičov a profesionálneho inštruktora môžu na chvíľu cítiť ako hlavný hrdina z Knihy džunglí.

Lanovka a šesť prekážok situovaných v metrovej výške nad zemou stačia na to, aby sa dieťa vybláznilo a rodičia nemali obavu o jeho bezpečnosť. Detská zóna je dlhá šesťdesiat metrov, ponúka teda mnohonásobne väčší a rozmanitejší priestor na sebarealizáciu neposedných špuntov ako domácnosť.

 

...aj pre dospelých Tarzanov

Starší lezci môžu konfrontovať svoje fyzické limity na trati prekážok a lanoviek siahajúcich až do desaťmetrovej výšky. Práve lanovky sú unikátom parku a prvkom, aký v žiadnom inom podobnom lanovom stredisku v okolí Bratislavy nenájdete. Trasa pre dospelých meria 346 metrov.

Lanový park Tarzania pre deti aj dospelých

 

Nie ste si istý svojou aktuálnou formou? Je len na vás, ako sa plochou Tarzanie prerúčkujete. Toto džungľové fitko nerobí kondičné rozdiely a pozýva lezeckých profesionálov aj úplných začiatočníkov.  

 

Žiadne telocvičňové švindle

Možno sa to nezdá, ale stratiť kontakt s pevnou pôdou pod nohami je výborný nápad. Lanový park rozbíja stereotyp a dostáva telo do polôh, ktoré preň nie sú prirodzené. To tiež znamená, že nemôžete švindľovať ako v telocvični, kde sa na trenažéri započúvate do podcastu a zabudnete na prácu svalov. Každý krok v Tarzanii vyžaduje vaše stopercentné nasadenie. Flákanie do džungle nepatrí.

Zároveň je to zážitková cesta, ako splniť týždennú lekármi odporúčanú kvótu 150 minút aeróbneho cvičenia alebo 75 minút intenzívneho anaeróbneho tréningu.

 

Ucítite svaly, o ktorých ste ani nevedeli

Rizikom cvičebnej rutiny je, že ľahko vedie k prehliadaniu celých skupín svalstiev, keďže opakovane naťahujete tie isté. Toto pri prekonávaní prekážok v lanovom parku nehrozí. Pre zdolanie tej-ktorej džungľovej výzvy je v pohotovosti celé telo, nepretržite posúvajúc hranice balansu a flexibility.

 

Zistíte, že víťazstvá sú zdolateľnejšie

Lanový park pomáha aj mentálnej kondičke. „Boj“ s lanami je sériou lekcií trpezlivosti, sústredenosti a odhodlania. Každá prekonaná etapa upevňuje prirodzené sebavedomie jednotlivca a tímového ducha rodiny. Z Tarzanie odídete domov s príjemným zistením, že aj ten najnemožnejší cieľ sa po každom ďalšom kroku stáva zdolateľnejším.  

O tom, že v Tarzanii zabudnete na všedné problémy dňa, tiež nie je pochýb. Veď len skúste premýšľať nad agendou pracovnej porady, keď sa s roztrasenými lýtkami snažíte udržať rovnováhu desať metrov nad zemou!  

Lanový raj pre všetkých milovníkov pohybu, zdroj: https://tikdnv.sk/tarzania-devinska/