Parkovanie v podzemnej garáži na dva roky zadarmo.
Pozrieť benefity

Pavol Kožík z Proxenty: Stockerka do bodky spĺňa predstavy o dokonalom rodinnom bývaní

Pavol Kožík z Proxenty: Stockerka do bodky spĺňa predstavy o dokonalom rodinnom bývaní

Investičná skupina Proxenta nie je na developerskom poli žiadnym nováčikom. Práve naopak. V rebríčku najväčších rezidenčných developerov jej aktuálne patrí ôsma priečka. Do jej portfólia patrí aj Stockerka, ktorá by mala vyrásť v obľúbenej lokalite Glavica. Jej šéfa Pavla Kožíka sme sa opýtali, čo rozhodlo v prospech Devínskej Novej Vsi a ako vidí šance Stockerky v porovnaní s ďalšími projektmi, ktoré by mali v Devínskej Novej Vsi vyrásť.

 

Proxenta má na konte už niekoľko úspešne zrealizovaných rezidenčných projektov, všetky sa ale nachádzajú v centre Bratislavy. Váš najnovší projekt idete stavať mimo Starého Mesta. Prečo ste sa rozhodli práve pre lokalitu v Devínskej Novej Vsi?
Rozhodujúce pre nás bolo umiestnenie pozemku – v zastavanom území, s dobrým napojením na existujúcu infraštruktúru a pritom v tesnom kontakte s lesom. Od začiatku som presvedčený o tom, že sme nestúpili vedľa a že projekt, ktorý v Devínskej Novej Vsi chystáme, je presne ten typ zástavby, ktorý sem patrí a ktorý si nájde svojich spokojných obyvateľov.

 

V minulosti ste sa vyjadrili, že pri rozhodovaní o konkrétnom projekte sa vždy sám seba pýtate, či by ste v ňom chceli bývať so svojou rodinou. Bolo to tak aj v prípade Stockerky?
Stockerka do bodky spĺňa naše predstavy o tom, ako by malo vyzerať moderné rodinné bývanie. Ponúka prepracované dispozície, vďaka ktorým sme maximalizovali úžitkovú plochu bytov, polosúkromný dvor s rozličnými zónami pre všetky skupiny obyvateľov aj základnú občiansku vybavenosť v podobe materskej školy či reštaurácie. Všetko ostatné, vrátane nefalšovanej prírody, nájdete v pešej dostupnosti od projektu.

 

Stockerku komunikujete ako projekt pre rodiny, v aktuálnej ponuke majú ale prevahu dvojizbové byty.
Naša ponuka v Stockerke reflektuje predovšetkým aktuálne trendy - dvojizbové byty patria dlhodobo medzi najviac predávané nehnuteľnosti na bratislavskom trhu. V ponuke ale máme aj troj- či štvorizbové byty, dokonca aj v poslednom období veľmi žiadané byty s tzv. polizbami navyše. Extra izba je navrhnutá ako pracovňa, ale poslúži aj ako hosťovská izba, šatník či dokonca detská izba v prípade, ak si to bude rodinná situácia vyžadovať. Požiadavke na väčšie, štvor- alebo päťizbové byty ale vieme vyhovieť aj spájaním dvoch susediacich bytov do jedného. Mysleli sme na to už pri navrhovaní projektu a spoločne s architektmi sme vytipovali niekoľko bytov na rôznych poschodiach, pri ktorých je takáto úprava možná. Stačí sa informovať u našich predajcov.

 

Koľko by mala trvať výstavba projektu?
Výstavbu odhadujeme na dva roky, pričom celý projekt plánujeme ukončiť naraz. Nemôže sa vám tak stať, že si kúpite byt a ďalších päť rokov budete bývať na stavenisku. Byty odovzdáme budúcim majiteľom spolu s verejnými priestormi tak, aby si ich mohli naplno užívať od prvého dňa. Kvalitné verejné priestory sú nevyhnutným predpokladom dobre fungujúcej susedskej komunity, preto sme na ne kládli veľký dôraz.

 

Čo všetko ste si pre budúcich rezidentov pripravili?
Budúci obyvatelia nájdu v Stockerke širokú paletu rôznych zážitkov. Väčšie aj menšie deti sa zahrajú na detských ihriskách, tínedžeri si môžu zašportovať na multifunkčnom ihrisku alebo vo work-out zóne a pre rodičov je zasa pripravená komunitná terasa alebo pikniková zóna s grilom. Všetci obyvatelia môžu využívať tiež kľudovú zónu s lavičkami v odľahlom kúte parku a v prípade nepriaznivého počasia spoločnú klubovňu. Za návrhom verejných priestorov stoja krajinní architekti z ateliéru Guldan Architects, ktorí sú špičkou v obore. Aj to svedčí o tom, že sme si na nich dali skutočne záležať.

 

V Devínskej Novej Vsi má v blízkej budúcnosti vyrásť niekoľko ďalších rezidenčných projektov. Ako motivujete klientov, aby si kúpili byt práve vo vašom projekte?
Nepochybujem o tom, že sme pripravili správny produkt pre cieľovú skupinu zákazníkov. Za férové ceny ponúkame rozumné dispozície a kvalitný štandard v projekte, ktorý svojím osadením na hranici mesta a prírody ponúka svojim obyvateľom všetko pre komfortný a bezstarostný život. Prirodzene, aj my vnímame bariéry, ktoré stoja našim klientom v ceste k novému bývaniu a preto sme pre nich pripravili viacero benefitov. Klientom preto odporúčam, aby kontaktovali náš predajný tím, aby zistili, ako im vieme už teraz pomôcť dostať sa k vysnívanému bývaniu v Stockerke.